Despre fructul de cactus

Stiati ca si cactusul face fructe? Mai mult, acestea sunt comestibile si se gasesc chiar si in Romania.

Bineinteles, nu toate speciile de cactus produc fructe comestibile, ci numai specia denumita stiintific "opuntia ficus-indica", originara din Mexic. Planta are mai multe varietati, un lucru interesant fiind ca acolo unde exista broaste testoase mari, si speciile de cactus cresc mai mari; iar acolo unde nu exista broaste testoase, cactusii sunt mai mici.

Roadele acestei specii de cactus sunt asemanate de unii cu pepenele sau cu rodia, in unele culturi fiind cunoscute si sub denumirea de "pere cu tepi", datorita formei. Pentru a putea fi consumate, ele trebuie curatate foarte bine de coaja, pentru a nu ramane resturi de tepi.

Fructul de cactus mai este utilizat in Mexic si ca leac babesc, el fiind bun pentru unele cazuri de diabet, senzatii de greata si poate reduce inflamatiile, in special cele digestive. Sucul fructului poate fi folosit si ca balsam pentru par.

Din fructul de cactus se pot face dulceata si suc.

 

Surse imagini: 1, 2, 3, 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>